Пръскане срещу мравки

Мравките, както и много от другите “вредители”, са полезни в природата и имат своето незаменимо място в екологичния баланс. Мястото им обаче не е в човешките местообитания и жилищни сгради. Ако се игнорира проблема, колониите им могат да станат огромни и да се превърнат в истинска напаст. Тогава елиминирането им става бавно, скъпо и трудно.

Каква технология се използва?

При борбата с мравки, трябва да се стигне до царицата. Тя може да възстанови популацията без проблеми за няколко седмици. Царицата никога не напуска гнездото, а то обикновено е трудно достъпно. Затова при обработката, освен пръскане се поставят и различни примамки, които се възприемат като храна от насекомите. Те се хранят с нея, но носят и на царицата. След като консумира храната, тя умира, а с нея и цялата колония.

Каква е цената?

Цената се формира по различен начин в зависимост от типа на имота. При частните жилища има значение броя на стаите, при общите части се гледа общия брой апартаменти, а при бизнес сградите и откритите площи стойността на поръчката зависи единствено от квадратурата.

Как да се подготвим преди посещението?

За да бъдат специалистите максимално ефективни е добре да се подготвите предварително като:

  • Приберете храна, чинии, чаши, прибори от плотовете;
  • Опразните шкафа под мивката;
  • Почистите всички помещения, не е добре да се чисти поне два дни след пръскане;
  • Осигурите достатъчно пространство до стените;
Много е важно да се третират всички стаи. Това че сте видели тези малки насекоми само в една от стаите не означава, че те вече не са стигнали до другите. Само обработката на всички стаи може да ви гарантира, че ще се избавите напълно то този вредител.

Колко време трае процедурата и колко е периода на карантина?

Обработката срещу мравки обикновенно не отнема повече от 30-40 минути, разбира се зависи от големината на третираната площ. Карантинния период зависи от изпълнителя, който изберете, и от използваните препарати. В общия случай обаче, карантината трае между един и два часа.

Колко процедури са необходими?

В 90% от случаите една обработка е достатъчна. Ако обаче колонията е много голяма, може да се наложи и повторно посещение.

Какъв резултат трябва да се очаква?

Пълно унищожение на колонията се случва между 1 и 2 седмици след обработката в зависимост от броя на мравките.

Защо да поръчате през Domestina
Без завишаване на цената

Доместина следи за това клиентите да получат най-добрите цени при поръчка през платформата.

Избор

Лесно може да сравните изпълнителите по цена, рейтинг и брой направени посещения през платформата.

Онлайн Поръчка

Виждате графика с всички свободни възможности и може да резервирате директно онлайн. Без нужда от досадни обаждания и промени в последния момент.

Оценки от клиенти