Пръскане срещу хлебарки

Хлебарките са най-често срещания вредител в домовете ни. По принцип те обичат топли, влажни и тъмни места. Освен, че са изключително неприятни, те са и причинител на множество зарази и болести, което прави тяхното унищожаване задължително. Те се размножават изключително бързо и много лесно придобиват резистентност към отрови в малки количества. Поради тези причини, много рядко можем да се справим с тази напаст без намесата на професионалист в борбата с вредители.

Каква технология се използва?

Има доста различни методи за справяне с тях. Пръскането на отрова е като цяло най-разпространеният и ефикасен начин за унищожение на този тип вредител. Други методи като лепливи капани или гелове обикновено се прилагат, когато пръскането не е възможно.

Каква е цената?

Всеки изпълнител работи на различна цена в зависимост от използваните препарати, скоростта на изпълнение и рейтинг от клиенти. Цената за частни жилища се формира на база броя на стаите в имота. При общите част, се ценообразува на база общ брой апартаменти в сградата. За бизнес имотите, се гледа единствено квадратурата на площта, която ще се обработва.

Как да се подготвим преди посещението?

За да бъдат специалистите максимално ефективни е добре да се подготвите предварително като:

  • Приберете всички хранителни продукти, прибори и посуда от плотовете;
  • Изпразните шкафа под мивката;
  • Почистете всички помещения, не е добре да се чисти поне 48 часа след пръскане;
  • Освободите достъп до ъглите между пода и стената;
Имайте предвид, че независимо, че може да сте видели вредители само в една от стаите, трябва да се обработят всички стаи за да се избегне миграцията им от едно място в друго.

Колко време трае процедурата и колко е периода на карантина?

Времетраенето зависи от големината на имота ви, но в много редки случаи отнема повече от час. Периода на карантина зависи от препаратите, с които работи дадената компания, но принципно планирайте поне 2 часа да останете извън имота.

Колко процедури са необходими?

Зависи колко е сериозен проблема, обикновено една е достатъчна, в много редки случаи се налага и втора. Имате предвид, че най-доброто средство срещу вредителите е профилактиката. Ако правите профилактично пръскане 2 пъти годишно - пролет и есен, шанса да имате проблем с хлебарките става миниатюрен.

Какъв резултат трябва да се очаква?

В дните след пръскането ще започнете да намирате умрели хлебарки навсякъде, това е нормално, имайте търпение до пълното измиране на популацията.

Защо да поръчате през Domestina
Без завишаване на цената

Доместина следи за това клиентите да получат най-добрите цени при поръчка през платформата.

Избор

Лесно може да сравните изпълнителите по цена, рейтинг и брой направени посещения през платформата.

Онлайн Поръчка

Виждате графика с всички свободни възможности и може да резервирате директно онлайн. Без нужда от досадни обаждания и промени в последния момент.

Оценки от клиенти