Защита от стършели

Стършелите са най-големите жилещи насекоми. Принципно не са толкова агресивни като осите, но когато защитават гнездото си са не по-малко свирепи. Над десет ужилвания от тях могат да бъдат смъртоносни дори за зрял човек, така че трябва да бъдете много внимателни и да не доближавате гнездото им. Гнездата на стършелите могат да бъдат много големи - с размерите на буре. Те могат да се заселват почти навсякъде, но най-честно:

  • В комини;
  • Под керемиди;
  • Под навеси;
  • Слабо обитаеми къщи и вили;

Каква технология се използва?

Има няколко вида препарати за унищожаване на стършели като се използва най-подходящият в зависимост от размера на гнездото, неговото местоположение, големината на популацията и др. Процедурата се прави вечер, когато всички индивиди са се прибрали. Ако имота ви се намира в близост до гора е добре пролетта да се правят превантивни пръскания против появата на стършели.

Каква е цената?

Цената е на посещение за премахване на едно гнездо. Ако специалистите на място установят повече гнезда, съответно цената се коригира.

Как да се подготвим преди посещението?

Преди да извикате фирма за премахване на гнездо не е необходима никаква предварителна подготовка.

Колко процедури са необходими?

Обикновено едно посещение от специалист е достатъчно да реши проблема със стършелите, но ако гнездото е много трудно достъпно, може да се наложат 2 посещения.

Защо да поръчате през Domestina
Без завишаване на цената

Доместина следи за това клиентите да получат най-добрите цени при поръчка през платформата.

Избор

Лесно може да сравните изпълнителите по цена, рейтинг и брой направени посещения през платформата.

Онлайн Поръчка

Виждате графика с всички свободни възможности и може да резервирате директно онлайн. Без нужда от досадни обаждания и промени в последния момент.

Оценки от клиенти