Пръскане срещу дървеници

Дървениците са дребни насекоми, плоски и без крила. Те успешно се крият дори в най-малките пукнатини на дървесина, в дрехи, матраци, гардероби и др. Те са нощни насекоми, активни са вечер и се хранят изключително и само с кръв. Това ги прави освен много дразнещи и потенциални преносители на зарази. Тъй като носят риск за здравето, тяхното премахване е задължително.

Каква технология се използва?

Тези насекоми са един от най-трудните вредители за премахване, могат да се крият в много малки цепнатини и да не излизат от там дълго време. Също така се размножават изключително бързо, и ако не се реагира навреме, популацията може да стигне огромни размери. Тогава проблема може да стане нерешим без изхвърляне на мебелите. Обикновено борбата срещу дървеници е мулти компонентна, като освен пръскане се прилагат и пудри, лепливи капани, опушване и др.

Каква е цената?

Различните изпълнители работят на различни цени. Ценообразуването зависи от типа площ, която ще се обработва. В жилищните сгради, при домове, има значение броя на стаите, а за общи части - броя на апартаментите в сградата. За бизнес сгради и външни площи, се гледа само квадратурата.

Как да се подготвим преди посещението?

Подготовката преди процедурата за премахване на дървеници също е доста по ангажираща и инвазивна спрямо другите видове вредители. Бъдете готови да изпразвате гардеробите, шкафове, да махате килими и т.н.. Точни инструкции ще получите след като изберете фирма обезпаразитител. Добре би било да:

  • Изчистите добре с прахосмукачка за да оберете максимално много яйца(изхвърлете торбата веднага);
  • Осигурете достъп до матраците, гардероби, шкафове;
  • Не оставяйте никакви хранителни продукти на открито;

Колко време трае процедурата и колко е периода на карантина?

Ако имота е добре подготвен за посещението, самата обработка не отнема много време - 1 до 2 часа. Карантинния период след пръскане, обаче е доста по-дълъг от този при останалите вредители като може да достигне до 48 часа.

Колко процедури са необходими?

Обикновено проблема не може да се реши с едно пръскане, като са необходими поне две посещения от професионалисти по контрол на вредителите. При първата обработка умира по-голямата част от зрелите организми, при втората се унищожават всички останали, както и новоизлюпените индивиди.

Защо да поръчате през Domestina
Без завишаване на цената

Доместина следи за това клиентите да получат най-добрите цени при поръчка през платформата.

Избор

Лесно може да сравните изпълнителите по цена, рейтинг и брой направени посещения през платформата.

Онлайн Поръчка

Виждате графика с всички свободни възможности и може да резервирате директно онлайн. Без нужда от досадни обаждания и промени в последния момент.

Оценки от клиенти