DOMESTINA / БЛОГ

Как да премахнем петната от ръжда от мивката

Ако трябва да направите списък с десетте си любими занимания, ще предлположим, че почистването на ръжда от няма място в него. Напълно ви разбираме. За щастие, има прости методи за справяне с този често срещан проблем, така че да възстановите блясъка и хигиената на вашата мивка в кухнята или банята.

Използвайте лимонов сок и сол

Започнете като поръсите обилно количество готварска сол върху петното от ръжда. След това изстискайте пресен лимонов сок върху солта, докато тя се напои добре. Естествената киселинност на лимона в съчетание с абразивността на солта създават мощна смес, която може да разгради ръждата. Оставете я да престои няколко часа, преди да почистите внимателно с мека гъба или четка. Изплакнете с вода, за да проверите резултатите.

Нанесете бял оцет

Белият оцет е друго ефективно средство срещу ръжда. Накиснете кърпа в оцет и я наложете върху петното като го покриете изцяло. Оставете кърпата да престои няколко часа, за да може оцетната киселина да проникне и да разтвори ръждата. След това почистете мястото с неабразивна гъба и изплакнете обилно.

Паста от винен камък

Ако сте от хората, които сами си правят вино, бихме се радвали да ви погостуваме, за да ви разкажем как най-добре да почистите петната от ръжда. Но ако трябва да се справите сами, можете да си направите паста от винен камък (страничен продукт от ферментацията на виното) и малко количество кислородна вода (известна още като водороден пероксид или перхидрол). Тази паста може да бъде едновременно нежна към повърхностите и безмилостна към ръждата. Нанесете я върху петното, оставете я за няколко часа, след което почистете и изплакнете.

Въпреки усилията ви, някои петна може да се окажат упорити или да нямате време да се справите с тях. В такива случаи професионалната услуга за домашно почистване може да бъде безценна. Тя не само ви спестява време и усилия, но и гарантира, че трудните петна ще бъдат отстранени без остатък, а домът ви ще блести от чистота. Можете да поръчате почистване на баня от най-добрите изпълнители на Domestina.bg.

Почистване на баня
Основно почистване и дезинфекция на санитария, фуги, стъклени и хромирани елементи.