DOMESTINA / БЛОГ

Как да поддържате уредите си от неръждаема стомана блестящи

Важна част по поддръжката на кухнята е да държим уредите от неръждаема стомана чисти и без петна. Неръждаемата стомана, известна със своята издръжливост и елегантен външен вид, може бързо да изгуби своето очарование, ако се покрие с пръстови отпечатъци и следи от вода. За щастие можем да предложим няколко прости съвети за това как стоманените повърхности у вас да изглеждат като нови. 

Всекидневно бърсане

Започнете като включите в рутинното почистване на дома си всекидневно забърсване на стоманените повърхности. Използвайте микрофибърна кърпа за нежно полиране. Тези кърпи задържат мръсотията и маслото, без да драскат метала. За ежедневно почистване навлажнете леко кърпата с вода или разреден препарат за съдове. Това ще ви помогне да отстраните повечето петна и остатъци от повърхността.

Използвайте правилните продукти за по-дълбоко почистване

Когато е необходимо по-дълбоко почистване, използвайте почистващ препарат специално предназначен за неръждаема стомана. Нанесете почистващия препарат съгласно инструкциите и винаги избърсвайте по посока на влакната на метала. Това помага да запазите покритието.

Почистване с подръчни средства

За тези, които предпочитат естествените решения в стил “направи си сам”, белият оцет е чудесна алтернатива. Напръскайте уредите със смес от равни части вода и оцет, след което избършете с мека кърпа. Това не само ще премахне петната, но и ще дезинфекцира повърхностите, без да използвате агресивни химикали.

Превантивни мерки

Почистването е важно, но превенцията е още по-важна. Поддържайте кухнята си добре проветрена, за да избегнете натрупването на мазнини и влага, които могат да затруднят почистването на повърхностите.

А защо не професионално почистване?

Дори и при най-добрата грижа, ще ви отнеме много време да поддържате повърхностите от неръждаема стомана излъскани до блясък. Затова си струва да инвестирате в професионално почистване. Професионалните изпълнители на почистващи услуги разполагат с подходящи инструменти и почистващи препарати, за да се справят с вашите уреди от неръждаема стомана. Освен това те ви спестяват ценно време. Можете да поръчате почистване на хладилник и фурна от най-добрите изпълнители на Domestina.bg.

Почистване на фурна и хладилник
Подходящо за периодично почистване на натрупаната мръсотия.