DOMESTINA / БЛОГ

Как да създадем уютна атмосфера с помощта на осветлението

За да може едно жилище да се превърне в топъл и приветлив дом, той се нуждае от подходящо осветление. Уютната светлина може да внесе комфорт и спокойствие в дома ви. Подберете и позиционирайте добре осветителните тела и в стаите ви ще се възцари топлина и усещане за дом.

Започнете с топлината на лампите. Крушките с мека и топла светлина, обикновено в диапазона между 2700К и 3000К, излъчват нежно сияние, наподобяващо любимия на фотографите “златен час”. То е идеално за всекидневни и спални, където е важно да можете да се отпуснете. 

Друг важен елемент в създаването на уют е разполагането на светлините на различна височина. Експериментирайте с комбинации от висящи лампи лунички, нощни лампи, плафони, подови лампи и спот лампи, за да създадете дълбочина и усещане за топлина. Превключвателите за регулиране на светлината са фантастично допълнение, което ви позволява да нагласите интензивността на осветлението според различните настроения и часове на деня.

Текстурата и материалът също играят важна роля. Абажурите от плат или матирано стъкло могат да омекотят светлината като хвърлят меко, разсеяно сияние, което създава уют. Освен това можете да разположите огледала на стратегически места, за да отразяват светлината и да направят по-малките пространства да изглеждат по-отворени и приветливи.

Но уютът на дома ви не се дължи само на осветлението. Цялостната чистота и подреденост играят решаваща роля за поддържането на приятна и привлекателна атмосфера. Именно тук влизат в сила предимствата на професионалното почистване на дома. Чистият дом е идеалното платно, върху което да добавите уютни щрихи с подходящо осветление. 

Освен това професионалното почистване ви спестява време и усилия като ви позволява да се наслаждавате на красиво осветения си дом, без постоянно да се занимавате с неговата поддръжка. Можете да поръчате най-добрите домашни помощници на Domestina.bg.

Домашни помощници
Голям избор от домашни помощници на свободна практика с рейтинг и коментари от клиенти на цени от 40 лв. за посещение.