DOMESTINA / БЛОГ

Наемателите се изнасят: как да направите жилището по-привлекателно за следващите?

След като наемателите се изнесат, една от първите стъпки, които трябва да предприемете, е да се уверите, че имотът ви е в отлично състояние, за да може бързо да намерите нови квартиранти. Ето някои съвети как да направите жилището по-привлекателно.

Отстранете всички повреди

Проверете за всякакви повреди по жилището или по електрическите уреди като например течащи кранове, неизправни електрически контакти, неработеща фурна или хладилник. Отстранете тези проблеми, за да не отблъснете потенциалните наематели.

Освежете боята

Една свежа ръка боя може да направи чудеса с външния вид на жилището. Изберете неутрални цветове, които биха се харесали на широк кръг хора.

Премахнете дребните несъвършенства (без котката)

В случай че в жилището има остарели осветителни тела, ръждясали смесители или олющени дръжки на шкафове, най-добре ги подменете, за да освежите дома и да го направите по-привлекателен.  

Добавете съвременни удобства

Ако в имота няма уреди като съдомиялна машина, пералня или сушилня, то може да обмислите дали да не закупите такива уреди. Наличието на съвременни удобства несъмнено ще е по-привлекателно в очите на потенциалните наематели. 

Обзаведете жилището

Ако имотът, който отдавате под наем, не е обзаведен, обмислете дали да не го обзаведете изцяло или поне да обзаведете някои ключови помещения, например кухнята или дневната. Това помага на потенциалните наематели да си представят как би могло да се използва пространството и да им спести средства за последващо обзавеждане.

Основно почистване

Ако искате домът ви да направи добро първо впечатление на потенциалните наематели, той трябва да бъде безупречно чист. Помислете дали да не наемете професионална почистваща фирма, която да се погрижи всяко кътче в жилището да блесне от чистота.

Инвестицията в цялостно и основно почистване, особено след като последните наематели са се изнесли, не само ще ви помогне да намерите нови наематели по-бързо, но и може да постави висок стандарт пред тях като ги насърчи да поддържат дома в добър вид. За да сте сигурни, че имотът ви е готов за огледи от потенциални нови наематели, можете да поръчате почистване преди или след наематели от най-добрите изпълнители на Domestina.bg.

Почистване преди/след наематели
Основно почистване и пране на мека мебел с издаване на сертификат. Предаваш имота със сертификат, че е изчистен, изискваш да ти го върнат със същия сертификат при напускане.