DOMESTINA / БЛОГ

Как да поддържате дома си чист, когато имате домашни любимци

Споделянето на дома с домашни любимци може да донесе огромна радост, но върви в комплект и с предизвикателството да поддържате чистота. Ключът към безупречен дом с домашни любимци се крие в редовните грижи и възприемането на интелигентни навици за почистване. Ето как можете да поддържате жилището си чисто дори с най-палавите космати приятели.

1. Вчесвайте любимеца редовно

Редовното вчесване на домашните любимци може значително да намали количеството козина и пърхот в дома ви. Ежедневното им сресване, особено при дългокосместите породи, помага да се контролира линеенето и да се поддържа козината здрава.

2. Инвестирайте в добра прахосмукачка 

Прахосмукачката, предназначена специално за косми от домашни любимци, може да улесни живота ви значително. Търсете модели със силно засмукване, специални приставки и HEPA филтри, които ефективно засмукват козината и алергените от домашните любимци.

3. Създайте станция за почистване на домашни любимци 

Обособете малка зона в близост до входа, за да почиствате лапите и козината на домашния си любимец, преди да влезе в къщата. Това помага да се предотврати разнасянето на мръсотия и кал вътре. Този съвет е насочен предимно към стопаните на кучета, но кой знае. Ние не дискриминираме.

4. Използвайте миещи се покривала 

Защитете мебелите си с покривала, които могат да се перат или мият. Те могат да поемат космите и миризмите от домашните любимци вместо дивана и гарнитурата.

5. Следете за инциденти 

Случват се инциденти, но е изключително важно когато това стане, да почистите незабавно, за да предотвратите появата на петна и миризми. Използвайте ензимни почистващи препарати, които могат ефективно да разграждат петната и миризмите от домашни любимци.

6. Спазвайте режим за редовно почистване 

Важно е да си изградите рутина в почистването и поддръжката на дома. Редовно метете и мийте подовете и не забравяйте да почиствате под мебелите и в ъглите, където се натрупват най-много косми от домашни любимци.

7. Пречиствателите на въздуха могат да помогнат 

Въздухопречиствателите могат значително да подобрят качеството на въздуха като улавят пърхота и други алергени, които отделят вашите питомци.

Не забравяйте, че поддържането на чист дом е важно не само от гледна точка на чистотата, но и на здравословната среда както за вас, така и за вашите космати спътници. С помощта на тези прости съвети можете да се радвате на чист и комфортен дом и да се наслаждавате на веселбата с вашите домашни любимци. И все пак осъзнаваме, че козината и мръсотията често се натрупват по-бързо, отколкото можете да ги почистите. За такива ситуации препоръчваме да се обърнете към професионалистите. Можете да поръчате най-добрите домашни помощници на Domestina.bg.

Домашни помощници
Голям избор от домашни помощници на свободна практика с рейтинг и коментари от клиенти на цени от 40 лв. за посещение.