DOMESTINA / БЛОГ

Как да оползотворите максимално пространството във вашия дом

Чувствате ли се натясно в собствения си дом? С малко креативност и стратегическо планиране можете да превърнете и най-малкото пространство във практично и радващо окото кътче. Ето как можете да оползотворите максимално от пространството в жилището си и да внесете хармония и ред в ежедневието си.

1. Разчиствайте редовно

Първата стъпка към максимално оползотворяване на пространството е разчистването. Сортирайте вещите си и запазете само това, от което наистина се нуждаете или обичате. Това не само освобождава физическо пространство, но и създава по-спокойна среда.

2. Интелигентни решения за съхранение

Оползотворете вертикалното пространство с високи етажерки и помислете за мебели, в които можете да прибирате вещи - например табуретки със скрит кош или легла с вградени чекмеджета. Прикрепените към стената бюра и сгъваемите маси са идеално решение за ограничени пространства.

3. Многофункционални мебели

Инвестирайте в мебели с двойно приложение. Един разтегателен диван например може за миг да превърне спалнята в стая за гости. По същия начин разтегателните маси за хранене могат да се адаптират към броя на гостите, които посрещате.

4. Използвайте огледала

Огледалата могат да създадат илюзия за пространство. Ако поставите голямо огледало в стаята, това ще я направи да изглежда по-голяма и просторна.

5. Изберете светли цветове

Светлите цветове правят стаите по-просторни и по-ефирни. Помислете за боядисване на стените в пастелни или неутрални нюанси и изберете мебели в подобни тонове, за да подсилите усещането за пространство.

И накрая, след като сте освободили място в дома си, идва ред на следващото предизвикателство - да го поддържате чист. Тук много могат да ви помогнат професионалните услуги за почистване. С тяхна помощ в дома ви да няма да цари безпорядък, ред и уют. Освен това чистият дом засилва усещането за простор. Има и още едно допълнително предимство - ако домът ви е по-малък, почистването му може да излезе по-евтино. Можете да поръчате основно почистване от най-добрите изпълнители на Domestina.bg.

Основно почистване
Подходящо за сезонно почистване, при нанасян в ново жилище, преди/след специални поводи и други.