DOMESTINA / БЛОГ

Къде в София има най-голям избор от домашни помощници

Покритие от домашни помощници
Много високо
Високо
Средно
Ниско
Много ниско
Липсва

Доместина е в бизнеса с домашни помощници от 2014-та година и тогава и сега основния проблем е че няма достатъчно хора, които да предлагат тази услуга. Този проблем допълнително се задълбочава, когато видим и че има съществени разлики в предлагането по квартали. Това означава, че ако искаме редовно да ни посещава домашна помощница, трябва да гледаме и какво е покритието на тези професионалисти в квартала, в който сме избрали да живеем.

 

В Доместина, домашните помощници сами избират кои квартали искат да покриват. Тъй като в платформата са работили стотоци изпълнители, имаме много добра видимост, кои са желаните от тях квартали за работа. 

Квартали с високо покритие

Както виждаме на картата, кварталите в центъра с добро прокрие от метрото са най-желани:

 

  • Център - покрива се от над 66% процента от всички домашни помощници
  • Лозенец - 56%
  • Оборище - 53%
  • Иван Вазов - 50%
  • Изток - 48%
  • Изгрев - 48%

Това не е изненадващо тъй като масово домашните помощници ползват градски транспорт за да стигат до своите клиенти.

Квартали с най-голям дефицит

В новите квартали като Витоша, Градина и Малинова долина се изградиха много нови луксозни комплекси и се засели с много нови жители. За съжаление инфраструктурата и лошото покритие на градския транспорт ги прави нежелани за обслужване от домашните помощници.

 

Кварталите над околовръстното също се радват на строителен бум и много новодомци със значителни финансови възможности. За съжаление и там градския транспорт не е много удобен, като най-голямо е разминаването между търсене и предлагане в отдалечените квартали като Камбаните, Панчарево, Бистрица и Кокаляне. Там по-малко от 20%  от домашните помощници искат да предоставят услугите си.

 

Рекордьорът по-липса на кадри обаче е Банкя. Населеното място е сравнително отдалечено от София, голямо е като площ и няма как да се обслужва по-друг начин освен с кола. Въпреки, че цените там са по-високи от средните за София, много трудно се намират изпълнители, които да искат да пътуват. 

Домашни помощници
Голям избор от домашни помощници на свободна практика с рейтинг и коментари от клиенти на цени от 40 лв. за посещение.