DOMESTINA / БЛОГ

Как да намалим алергените в дома си

За да живеете в здравословна среда, е изключително важно да не се излагате на прекалено много алергени в дома си - особено ако страдате от алергии или астма. Алергени като праховите акари, пърхотът от домашни любимци и полените могат да предизвикат неприятни реакции, но с нашите полезни съвети можете значително да намалите риска от здравословни усложнения.

Редовно почистване

Започнете с редовно почистване. Забърсвайте праха и чистете подовете поне два пъти седмично с прахосмукачка, оборудвана с HEPA филтър. Този тип филтър е изключително ефективен при улавянето на фини прахови частици и предотвратяването на тяхната рециркулация във въздуха. Освен това редовно изпирайте спалното бельо, завесите и другите тъкани в гореща вода, за да унищожите праховите акари.

Контролирайте нивото на влажност

Поддържайте нивото на влажност в дома си между 30 и 50%. Високата влажност насърчава развитието на мухъл и прахови акари. Можете да контролирате влажността в помещенията и да ограничите разпространението на алергени с помощта на влагоабсорбатори и климатици.

Подобрете филтрацията на въздуха

Инвестирайте в пречиствател за въздух с HEPA филтър. Тези устройства са особено полезни в спалните и другите помещения, в които прекарвате по-голямата част от времето си. Не забравяйте да подменяте или почиствате филтрите редовно според инструкциите на производителя, за да поддържате ефективността им.

Помислете за професионално почистване

Понякога е необходимо по-сериозно почистване, за да се отстранят ефективно наслоените алергени. Специализираните фирми могат да предложат цялостно почистване на дома ви, като използват професионални инструменти и продукти, които се справят с алергените по-ефективно от обикновените методи за почистване. Освен това професионалното почистване може да помогне да поддържате дългосрочно среда без алергени, да подобри качеството на въздуха и да направи дома ви по-безопасен за страдащите от алергии. Можете да поръчате основно почистване от най-добрите изпълнители на Domestina.bg.

Основно почистване
Подходящо за сезонно почистване, при нанасян в ново жилище, преди/след специални поводи и други.