DOMESTINA / БЛОГ

Как да почистим следите от пастели по стените

Следите от пастели по стените са неизменна част от живота на родителите с малки деца. За щастие има как да отстраните произведенията на малките художници без твърде много усилия. Ето някои ефективни методи, които ще ви помогнат да възстановите първоначалното състояние на стените.

1. Паста от сода бикарбонат

Направете си паста от сода за хляб и вода. Внимателно нанесете сместа върху следите от пастели с помощта на мека кърпа или гъба. Почиствайте с кръгови движения, докато следите избледнеят. Избършете мястото с чиста влажна кърпа, за да отстраните остатъците.

2. Бял оцет

Белият оцет е естествено средство за почистване. Напоете кърпа в оцет и внимателно разтрийте следите от пастели. Киселинността на оцета помага за разграждането на восъка и пигмента, което улеснява почистването.

3. Вълшебни гъби

“Вълшебните” гъби за почистване се справят много добре с упоритите петна, включително със следите от пастели. Просто навлажнете гъбата и внимателно почистете засегнатото място. Бъдете особено внимателни при цветни стени, тъй като прекомерното търкане може да увреди боята.

4. Паста за зъби

Пастата за зъби, стига да не е гелообразна, също може да направи чудеса със следите от пастели. Нанесете малко паста върху влажна кърпа и натъркайте следите. След като изчистите пастела, избършете мястото с чиста влажна кърпа.

5. Професионално почистване

Въпреки че тези методи могат да помогнат за поддържането на чист и подреден дом, те могат да отнемат доста време и невинаги дават идеални резултати. Ако се борите с упорити петна или нямате време за редовно почистване, помислете за професионална услуга за почистване на дома. Професионалистите разполагат с опита и инструментите за справяне с различни петна и могат да ви гарантират безупречно почистване, така че да можете да прекарате повече време със семейството си. Можете да поръчате основно почистване от най-добрите изпълнители на Domestina.bg.

Основно почистване
Подходящо за сезонно почистване, при нанасян в ново жилище, преди/след специални поводи и други.