DOMESTINA / БЛОГ

Деца в колата: как да почистим тапицерията

Пътуването с деца в колата често е съпроводено с разливане на течности, с трошене и с появата на мистериозни петна по тапицерията. Ето няколко съвета за поддържане на чистотата и свежестта в автомобила, дори когато в него пътуват малки деца.

Действайте бързо при разливане на течност

Веднага щом детето разлее нещо върху тапицерията, забършете с чиста кърпа, за да попиете колкото се може повече от течността. Избягвайте търкането, тъй като то може да разпространи петното повече.

Използвайте щадящи почистващи препарати

За да почистите текстилна тапицерия, направете разтвор от мек сапун и вода. Нанесете разтвора върху петното с помощта на гъба, след което избършете със суха кърпа. Ако тапицерията на колата е кожена, използвайте специализиран почистващ препарат и балсам за кожа, за да предотвратите напукване.

Редовно пускайте прахосмукачка в колата 

Винаги дръжте малка ръчна прахосмукачка в автомобила си за бързо почистване. Редовното почистване с прахосмукачка предотвратява попадането на трохи и мръсотия в тапицерията и ви помага да поддържате интериора на колата чист.

Използвайте сода за хляб 

Поръсете сода за хляб върху седалките и я оставете да престои 15 минути, преди да почистите с прахосмукачка. Содата за хляб ефективно абсорбира неприятните миризми.

Защитете седалките с калъфи

Инвестирайте в перящи се калъфи за седалки, за да предпазите тапицерията от петна. Калъфите се свалят и почистват лесно. По-добре да се изцапат те, отколкото самите седалки.

Опитайте с професионално почистване 

За упорити петна и почистване в дълбочина си струва да наемете професионална почистваща фирма. Те разполагат с опит и оборудване, с които ще приведат автомобила ви в безупречно състояние. 

Почистващите фирми не само се справят с лекота с трудните и упорити петна по тапицерията на автомобила ви, но и правят ежедневието ви по-приятно, по-спокойно и ви оставят повече свободно време, което да прекарате с децата. В случай че се нуждаете от професионалисти за почистване на тапицерията на автомобила ви, можете да изберете най-добрите изпълнители на Domestina.bg.

Пране на тапицерия на коли
Извършва се на място при клиента. Необходим е достъп до електричество.