DOMESTINA / БЛОГ

Как да подготвим дома си за продажба с помощта на професионално почистване

Подготовката на дома за продажба не включва само определянето на цена и правенето на впечатляващи снимки. Важна и често пренебрегвана част от процеса е да се погрижите имотът да бъде безупречно чист. Вашият имот може да стане значително по-привлекателен, а защо не и по-скъп, ако поръчате професионално почистване преди огледите.

Професионално почистеният дом създава безупречно първо впечатление. Потенциалните купувачи често се влияят от първоначалното си възприятие за даден имот. Един идеално чист дом подсказва, че е бил поддържан старателно. Това може да успокои купувачите, че са избрали качествено жилище. От друга страна, ако купувачите забележат прах, неприятни миризми и петна, това може да надделее над предимствата на имота и да охлади ентусиазма им.   

Основното почистване не е само въпрос на естетика. То подобрява цялостното усещане за дома. Професионалните почистващи фирми се фокусират върху областите, които стопаните често пропускат при обичайното почистване - като например первазите, високите рафтове и пространството под електрическите уреди. Тези специалисти могат да се справят без проблем и със сериозно замърсените зони в банята и кухнята - помещения, на които потенциалните купувачи обръщат специално внимание. Едно основно почистване не само ще ви позволи да покажете дома в най-добрата му светлина, но и ще даде сигнал на купувачите, че за него е полагана добра грижа, което може да улесни продажбата.

Инвестицията в професионално почистване може да спести много стрес на продавача. Подготовката на жилището за огледи отнема достатъчно дълго време, а ако трябва да го почистите сами из основи, понякога задачата може да изглежда направо непосилна. Ако делегирате работата на външни изпълнители обаче, можете да се съсредоточите върху други елементи от процеса на продажба като например аранжировката на жилището и преговорите с потенциални купувачи.

Ако планирате да обявите дома си за прожажба, не пропускайте ползите, които ще ви донесе професионалното почистване. Не става въпрос само за това домът ви да изглежда по най-добрия начин - става въпрос за стратегическа инвестиция, която може да ви донесе дивиденти под формата на по-бърза продажба и евентуално по-висока продажна цена. За да сте сигурни, че домът ви е готов за оглед, най-разумно е да се обърнете към професионалистите. Можете да поръчате почистване преди и след наематели от най-добрите изпълнители на Domestina.bg.

Почистване преди/след наематели
Основно почистване и пране на мека мебел с издаване на сертификат. Предаваш имота със сертификат, че е изчистен, изискваш да ти го върнат със същия сертификат при напускане.