DOMESTINA / БЛОГ

Как да се отървем от буболечките у дома

Искате ли дом без буболечки? Че кой не би искал! Особено през топлите месеци, когато насекомите са най-активни. Ако кимате в знак на съгласие, докато четете това, вероятно вече знаете, че това никак не е лесно. За щастие можем да предложим няколко хитринки, които да ви помогнат да се отървете от буболечките и да поддържате чист дом без вредители. Няма страшно, няма да предлагаме метода от снимката. 

Най-важната предпоставка да се отървете от пълзящите и хвърчащи гадинки е чистотата. Редовно почиствайте кухнята си и изхвърляйте боклука своевременно, за да премахнете източниците на храна, които привличат насекомите. Избърсвайте повърхностите, чистете подовете с прахосмукачка и мийте съдовете веднага след употреба. Обръщайте специално внимание на местата, където често се натрупват трохи и петна от разлята храна като например под уредите и мебелите.

Друга важна стъпка е да запушите тайните проходи, които вредителите използват, за да проникнат в крепостта… така де, в дома ви. Проверете за пукнатини около прозорците, вратите и основата на стените. Използвайте уплътнители, за да запушите тези отвори.

Природните средства също могат да ви бъдат полезни. Например, известно е, че ментовото масло отблъсква мравките и паяците. Просто смесете няколко капки с вода и напръскайте около дома си. По подобен начин разтворите от оцет могат да отблъснат мухите винарки и други вредители. Диатомичната пръст пък е безопасен и естествен начин да се отървете от хлебарките, без да използвате агресивни химикали. Просто я разпръснете на местата, където хлебарките обичат да се крият, като например под мивките и зад подовите лайсни.

За по-цялостно решение си струва да обмислите идеята за професионално почистване на дома. Специализираните почистващи фирми се справят чудесно с видимата мръсотия, но освен това могат да почистят из основи областите, в които многокраките нашественици обичат да се завират. Те могат да отстранят скритите трохи, прах и други неща, които привличат гадините. Чудесен начин да сведете до минимум мръсотията у дома и да лишите буболечките от средата, от която се нуждаят, за да се развиват, е да поръчате редовно почистване на дома през Domestina.bg.

Домашни помощници
Голям избор от домашни помощници на свободна практика с рейтинг и коментари от клиенти на цени от 49 лв. за посещение.