DOMESTINA / БЛОГ

Основно или обикновено почистване: кое кога ви е необходимо

Редовното подреждане и основното почистване са два различни подхода в поддръжката на дома и вашето жилище има нужда и от двата. Те служат за различни цели и изискват известно планиране, но са задължителни, ако искате да живеете в чиста и здравословна среда.

Редовно почистване: за поддържане на чистота в ежедневието

Редовното почистване е точно това, което подсказва името му - рутинното подреждане на дома. То включва забърсване на прах, чистене с прахосмукачка и измиване на банята и кухнята. В идеалния случай се извършва веднъж седмично, за да се поддържа прилично ниво на чистота, така че домът ви да става за живеене и да можете спокойно да си поканите гости. То е като ежедневната лична хигиена - изключително важна, но в известен смисъл повърхностна дейност.

Основно почистване: тежката артилерия

Основното почистване, от друга страна, е амбициозна задача, чиято цел е да отстраните натрупаната с месеци мръсотия и в най-труднодостъпните кътчета на дома ви, които обикновено пропускате при редовното почистване. Например под мебелите, вътре във фурната и зад хладилника. Препоръчително е да правите такова почистване поне два пъти годишно, за да отстраните натрупаните алергени, прах и бактерии.

Кога кое да изберете

Редовното почистване е идеално за ежеседмична поддръжка, но основното почистване е по-добрият избор за специални поводи, сезонно освежаване или преди преместване в нов дом. То гарантира, че всяко кътче на дома ви е не само подредено, но и хигиенично чисто.

Защо и двете са важни

Редовното почистване спомага за поддържане на базово ниво на чистота и ред. Без основно почистване, обаче, някои зони в дома ви могат да се превърнат в развъдници на бактерии и алергени, което може да причини здравословни проблеми. Освен това основното почистване удължава живота на вашите вещи като предотвратява наслояването на мръсотия по повърхностите им.

Защо си струва да изберете професионално почистване

Макар че и двата вида почистване са важни, те отнемат много време и изискват немалко физически усилия. Затова си струва да поръчате професионална услуга. Наемането на надеждна фирма гарантира, че домът ви ще бъде почистен подобаващо, а вие ще си спестите време и усилия. Можете да поръчате най-добрите домашни помощници за редовно почистване, както и основно почистване от най-добрите изпълнители на Domestina.bg.

Основно почистване
Подходящо за сезонно почистване, при нанасян в ново жилище, преди/след специални поводи и други.