DOMESTINA / БЛОГ

Нискобюджетен ремонт: как да освежите дома си

Освежаването на дома може да изпразни портфейла ви, но не е необходимо да бъде така. С малко креативност и стратегическо планиране можете да направите не само бюджетен, но и практичен ремонт вкъщи. Един ремонт може да направи чудеса за естетическата привлекателност на вашия дом и за собственото ви благосъстояние, без да се налага да похарчите цяло състояние.

Започнете с цвят

Пребоядисването е един от най-евтините начини за драстична промяна на външния вид на всяко помещение. Заложете на неутрални цветове, ако търсите стил, който да утои на времето, или пък боядисайте някоя стена в ярък цвят за акцент и за да придадете индивидуалност на помещението. Тази проста промяна може да придаде съвсем различно усещане на дома ви, а разходите за това са по-малки от тези за основен ремонт.

Направете си сами… и рециклирайте

Рециклирането е съюзник за домашния ви бюджет. Превърнете старите буркани в шикозни вази или вдъхнете нов живот на мебелите си с малко шкурене и пребоядисване. Подходът "Направи си сам" не само ще ви спести пари, но и ще придаде на дома ви уникален, персонализиран вид.

Пренареждане и разчистване

Понякога най-добрата промяна е просто да пренаредите съществуващите мебели, за да увеличите максимално пространството. Съчетайте това с цялостно разчистване, за да премахнете всички ненужни вещи. Този подход не струва нищо, но може напълно да промени атмосферата в дома ви.

Инвестирайте в ключови елементи

Вместо да правите основен ремонт, можете да инвестирате в няколко ключови елемента, които могат да променят атмосферата на стаята. Нов килим, стилни възглавници или дори нови лампи могат да окажат значително въздействие, без да се налага да плащате за скъп ремонт.

Последният щрих: професионално почистване

След като сте обновили дома си, черешката на тортата може да бъде професионалното почистване. Това е добър начин да сте сигурни, че обновеното пространство ще заблести като ново. Професионалното почистване прави дома ви по-привлекателен, но и по-здравословен. Дори само заради това инвестицията си заслужава. Можете да поръчате почистване след ремонт от най-добрите фирми на Domestina.bg.

Почистване след ремонт
Цялостно почистване с особено внимание към премахване финия строителен прах и следите от ремонт.